KURS SKUTECZNE ODCHUDZANIE

CZĘŚĆ 1 – ABC ZDROWEJ DIETY

Zapraszam do zapoznania się z przygotowanym materiałem Video.

Jeżeli będziesz mieć pytania wpisz je poniżej filmu.

ZADANIE DOMOWE 

  1. Pobierz PREZENT

  1. Koniecznie spisz na przestrzeni 4 dni ( włączając w to np. niedzielę) wszytko to co zjesz z dużą dokładnością np. nie owoce ale jedno jabłko, nie słone paluszki tylko 20 paluszków, nie wypiłam sok tylko wypiłam 300 ml soku
  2. Następnie wprowadź swój jadłospis z każdego dnia do pobranego programu Dietetyk i policz Swoje spożycie: Białka, Kalorii, Tłuszczy, Węglowodanów   
  3.  Sprawdź czy Twoje spożycie powyższych wartości odżywczych mieści się w następujacych przedziałach:
  • Białko – 10-15%  

Warto zróznicować żródło dostarczania białka. Połowę powinno stanowić białko zwierzęce. Jego źródłem są m.in. ryby, chude mięso, jaja, odtłuszczne mleko i przetwory mleczne, drób. Białko roślinne jest zdecydowanie mniej kaloryczne. Produktami roślinnymi bogatymi w białko są nasiona roślin strączkowych (głównie fasola, groch, soja, soczewica, kukurydza). Dlatego wszystkie osoby nie odczuwające po nich dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego (są ciężko stawne) zachęcam do włączenia ich w swoją zbilansowaną dietę. Spożywanie codziennie 25g białka sojowego może obniżyć poziom cholesterolu

  • Tłuszcze – 25-30%

Zapotrzebowanie na tłuszcze zależy od organizmu. Pamiętaj, że tłuszcz spożywasz nie tylko jako dodatek np. do smażenia, ale również jako składnik wielu produktów. Bardzo korzystnie jest dodawać tłuszcz na surowo do gotowych potraw, np. oliwę z oliwek do sałatek. Zachęcam do dużej różnorodności w przyrządzaniu potraw. Większość ludzi wykorzystuje najczęściej smażenie, a potrawy przygotowane na parze czy pieczone w folii również są bardzo smaczne. Do tak przygotowanej potrawy można dodać oliwy lub oleju rzepakowego, aby utrzymać właściwy udział tłuszczu oraz wzbogacić smak. Poza tym, po takim posiłku nie będziesz czuć się sennie.

  • Węglowodany – 50-70%

Głównym ich źródłem są produkty zbożowe, ziemniaki, rośliny strączkowe. W przypadku produktów zbożowych polecam spożywanie produktów pełnoziarnistych. Są one także źródłem błonnika nierozpuszczalnego, wpływającego na przemianę materii. Węglowodany rafinowane (czekolada, cukier, cukierki) nie powinny przekraczać 15%. Owoce i warzywa także dostarczają węglowodanów, poza tym są bogatym źródłem błonnika, witamin i składników mineralnych. Dzienne spożycie warzyw i owoców w zbilansowanej diecie nie powinno być mniejsze niż 500g. Pamiętajcie jednak, że większą część powinny stanowić warzywa

ZA KILKA DNI ZAPASZAM NA II CZĘŚĆ KURSU

„ABC Podstaw Odchudzania”

PAMIĘTAJ O REJESTRACJI NA BEZPŁATNY WEBINAR

Wpisz swój aktualny mail i Swoje imię i odbierz WEJŚCIÓWKĘ na WEBINAR 

 

Imię: *
Email: *

 

Podczas Webinaru dowiesz się jak wyglada Twoj obecna dieta i jakie zmiany musisz w niej wprowadzić, żeby skutecznie i trwale schudnąć. Pomogę Ci  odpowiednio zbilansować wartości odżywcze. Powiem na co należy zwrócić uwagę przygotowując sie do skutecznego i zdrowego odchudzania

DOWIESZ SIĘ  TEŻ JAK WYBRAĆ DIETĘ DLA SIEBIE

Dodaj komentarz